Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

0 +
Mensen hebben elke dag te eten
Food For Life

Samen tegen hongersnood in Malawi.

Malawi, een land in Afrika, dat zo’n 70 jaar achter loopt als het gaat om landbouwontwikkeling. Er is droogte, armoede en onvoldoende kennis om het tij te keren. Dagelijks sterven er mensen, waaronder veel kinderen, aan de hongerdood. Daarom richtte Bo Teerling de stichting ‘The Art of Charity’ op.

Bo Teerling regelde een stuk grond, kocht maiszaden en kunstmest en hielp de boeren de mais te planten. Het was ons doel om de mensen in Malawi advies te geven en nieuwe ideeën op te doen. Hoe kun je maximaal rendement uit je compost halen, hoe ziet een goede verhouding compost eruit, waar moet de compost liggen. Veel inwoners denken dat ze op de juiste manier hun land verbouwen, maar ze deden het helemaal fout. 

Wij helpen de mensen in Malawi vandaag de dag te werken aan een toekomst zonder honger.

Dankzij de steun van onze donateurs en vrijwilligers, kunnen we de mensen in Malawi een betere toekomst bieden. Momenteel hebben hierdoor al ruim 125.000 mensen elke dag te eten in Malawi. De komende jaren zetten wij ons in om dit aantal verder te verhogen.

Wij werken aan duurzame oplossingen.

In Malawi helpen we boerengezinnen om hun eigen voedsel te verbouwen. We leren hen hoe ze dat moeten doen en geven hun de benodigde zaaizaden en meststoffen. 

Het traditionele systeem, dat de boeren altijd gehanteerd hebben, levert hun een oogst van 10 zakken per acre op. Bij ons project is dat gemiddeld 70 zakken, met uitschieters naar 105 zakken per acre. De resultaten van het project kunnen dus verbluffend worden genoemd.

Ons systeem is een afgeleide van Farming Gods Way, een landbouwmethode die is gebaseerd op christelijke uitgangspunten. Het principe daarbij is dat we alleen gebruikmaken van wat de natuur ons geeft. We maken gebruik van verrijkte compost en de dagelijkse dauw.

Om echt iets te veranderen werken we aan duurzame oplossingen. De doelstelling is dat in 2025 zoveel eigen capaciteit is opgebouwd dat men zonder financiële hulp uit Nederland zelf het project kan managen en rendabel kan uitbreiden. Dit noemen we Joseph. 

Onze ontwikkelingen

Dit hebben we bereikt

Het project begon in 2012 met 27 boeren en is nu uitgegroeid tot een aantal van 25.000 betrokken boeren. Hierdoor hebben ruim 125.000 mensen in Malawi het hele jaar door elke dag te eten. 

Zo besteden we ons geld

Onze inkomsten worden verantwoord besteed en wij dragen het label van het CBF Centraal Bureau Fondsenwerving. We streven ernaar zo transparant mogelijk te zijn in onze financiële bestedingen.

Toekomstplannen

De eigen capaciteit die in de afgelopen jaren is opgebouwd, moet verder worden georganiseerd en geprofessionaliseerd. De komende jaren willen we werken aan volledige onafhankelijkheid.