Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

Reis naar Malawi. Samenvatting conclusie

Samenvatting. Reis naar Malawi mei 2021.

In de maand mei 2021 zijn wij, Bo en Dity Teerling door Malawi getrokken. Wij hebben daar een deel van de 5.000 deelnemers aan het project Food For LiFe bezocht. Dity heeft van de reis een meer gedetailleerd verslag geschreven. Deze verslagen zijn op de website van www.helpmalawi.nu geplaatst.

Gedurende de afgelopen anderhalf jaar hebben we Malawi niet kunnen bezoeken vanwege de wereldwijde corona epidemie. Het projectmanagement in Malawi is door de lokale mensen zelf uitstekend zelfstandig uitgevoerd. Er is een start gemaakt om het hele management over te dragen aan de lokale bevolking.

De oogstresultaten waren goed tot zeer goed. Her en der was de oogst verbazingwekkend. Er zijn acties in gang gezet om het project uit te breiden van dagelijks voedsel voor 100.000 mensen naar dagelijks voedsel voor 1 miljoen mensen in de komende vier jaar.

Tijdens de reis werd steeds duidelijker zichtbaar dat het Project Food For LiFe levensbedreigende situaties definitief oplost. De impact en de omvang zijn enorm. Steeds meer boeren passen het FFF systeem toe op eigen land. Geen gebruik maken van kunstmest maar alleen verrijkte compost maken en gebruiken. Dat vraagt om verandering van de gedachten. Zoals tijdens de reis in de laatste kerkdienst werd gepreekt: Gooi het net uit aan de andere kant van het schip. Change your mindset.

Wij zien het project als project een wonder van God. Het is project is zeer succesvol. In Malawi en in Nederland zijn we daarvoor zeer dankbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *