Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

Honger grijpt om zich heen

De 2023 IPC-analyse voor Malawi geeft aan dat 3 miljoen mensen, wat neerkomt op 15% van de totale bevolking, te maken hebben met hoge acute voedselonzekerheid. Deze situatie zal heersen van juli tot september 2023. Er moeten dus onmiddellijk maatregelen worden genomen om bestaansmiddelen te beschermen en de verschillen in voedselconsumptie te verkleinen. Nog eens 5,9 miljoen mensen vallen momenteel onder IPC-fase 2, ‘Stressed’ en hebben interventie nodig om de risico’s op rampen te beperken.

In deze bijlage vindt u de officiele documentatie.

De onderstaande mevrouw heeft Bo Teerling enige tijd geleden ontmoet, toen hij in de omgeving van Chitunda op reis was. ‘Ik vroeg haar of ik haar even mocht aanraken. Alleen maar bot, ongelooflijk. Tot op het bot versleten en verhongerd. Ik vroeg haar daarna of ze niet bang was, ze zei toen ‘Khumanya Muomboli wane wali moyo’ (ik weet dat mijn Verlosser leeft).”

Kort daarop is ze helaas gestorven aan de gevolgen van honger. Haar kinderen doen nu mee aan het Food For Life Malawi programma. De 7.000 deelnemende boeren hebben nu nooit meer honger of een misoogst, ze produceren nu voedsel voor 100.000 mensen.

Wij zetten ons dagelijks in om de situatie in Malawi te verbeteren, met succes. Echter is er meer geld nodig om ons doel in 2024 te bereiken. In 2024 willen we ruim 1 miljoen mensen iedere dag voorzien van eten. Vanaf 2025 moet het project volledig zelfstandig, zonder geld uit Nederland, kunnen draaien en groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *