Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

Honger grijpt om zich heen

Via officiële instanties hebben wij helaas moeten vernemen dat de honger de komende maande in Malawi fors om zich heen zal grijpen.
De verwachting is dat 20% van de mensen in Malawi een periode van honger tegemoet gaat, dat komt neer op 3.6 miljoen mensen.

In deze bijlage vindt u de officiele documentatie.

De onderstaande mevrouw heeft Bo Teerling enige tijd geleden ontmoet, toen hij in de omgeving van Chitunda op reis was. ‘Ik vroeg haar of ik haar even mocht aanraken. Alleen maar bot, ongelooflijk. Tot op het bot versleten en verhongerd. Ik vroeg haar daarna of ze niet bang was, ze zei toen ‘Khumanya Muomboli wane wali moyo’ (ik weet dat mijn Verlosser leeft).”

Kort daarop is ze helaas gestorven aan de gevolgen van honger. Haar kinderen doen nu mee aan het Food For Life Malawi programma. De 7.000 deelnemende boeren hebben nu nooit meer honger of een misoogst, ze produceren nu voedsel voor 100.000 mensen.

Wij zetten ons dagelijks in om de situatie in Malawi te verbeteren, met succes. Echter is er meer geld nodig om ons doel in 2024 te bereiken. In 2024 willen we ruim 1 miljoen mensen iedere dag voorzien van eten. Vanaf 2024 moet het project volledig zelfstandig, zonder geld uit Nederland, kunnen draaien en groeien.