Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

Het leven in Malawi wordt ondraaglijk

Zegen en ondraaglijk leven tegelijk
Het leven in Malawi wordt ondraaglijk! Dat bericht ontving Bo Teerling deze week op zijn telefoon. „Ik schrok” vertelt hij. „Al veertien jaar leren we Malawiërs maïs verbouwen via de biologische landbouwmethode Food For LiFe. Dat levert oogsten op die zeven keer hoger uitvallen dan met traditionele technieken het geval is. En dan zo’n bericht. Waar komt het vandaan?”

Vorige week vertelden we u dat de algemeen secretaris van de Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) vanwege veel te hoge bloeddruk naar het ziekenhuis moest. De nota die hij kreeg kon hij niet betalen. Dat betekent dat hij een volgende keer niet zal worden geholpen en geen medicijnen krijgt. Gelukkig hebben wij van u zoveel giften ontvangen dat hij nu zijn nota’s kan betalen. Zijn dankbaarheid is groot. Hij bidt voor u zo schreef hij mij onlangs. Het deed me denken aan 2 Korinthe 10 vers 14 dat ik deze week las: „Zij zullen vurig voor u bidden”. In eerste instantie dacht ik dat de gevers voor de ontvangers baden. Maar nee, het gaat om ontvangers die voor de gevers bidden omdat ze in hen de onbegrensde genade van God herkenden. Geven zorgt er dus voor dat God de eer ontvangt én dat er voor de donateur gebeden wordt. Ook binnen landbouwproject Food For LiFe geven wij door wat wij van de Heere ontvangen hebben. Deelnemers krijgen gratis zaden en mest om daarmee hun akkers met maïs te beplanten. Het gaat om een doorlopend project; we helpen dus niet een beetje of slechts een paar jaar. Nee, Food For LiFe loopt al jaren en wordt groter en groter dankzij de zegen van de Heere en uw gaven die blijven binnenstromen. Zeker de afgelopen dagen kregen wij heel veel giften binnen. „Biddag” stond er als vermelding bij. Geweldig!

Bodem bereikt? En toch, het leven in Malawi, een van de armste landen ter wereld, wordt nóg moeilijker. Hoe bestaat het?! Je zou denken dat de bodem is bereikt. Nee dus. God lijkt onze broeders en zusters ook het weinige wat ze nog hebben af te nemen. En toch zeggen zij voortdurend: „God de Heer regeert. Hij weet waarom Hij de dingen bestuurt zoals Hij ze bestuurt.” Ik heb tot nog toe nooit gehoord dat mensen in Malawi zeiden dat het leven „ondraaglijk” is. Maar nu dus wel. Het bericht dat ik deze week binnenkreeg was niet eens afkomstig van één enkel boertje ergens in een klein dorpje in een uithoek van het Afrikaanse land. Het kwam van de voormalig algemeen secretaris van de Church of Central Africa Presbyterian, een belangrijke kerkelijk leider. Niet voor niets willen we Food For LiFe heel graag opschalen zodat het project dagelijks niet 125.000 maar 1.000.000 mensen voedt. Helaas missen wij daarvoor het geld terwijl de organisatie er echt klaar voor is. Wilt u zoveel als mogelijk helpen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *