Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

77e Wilnisse Rommelmarkt voor Food For LiFe Malawi

Nadat er afgelopen vrijdag 5 mei de hele dag is opgebouwd in de stromende regen, was het dan eindelijk zo ver: zaterdagochtend 6 mei om 6.00 ging de rommelmarkt na maanden van voorbereiding, van start. We begonnen even snel met een bak koffie en daarna was het tijd om de dozen uit te pakken en de kramen in te richten. Nadat we dit hadden gedaan, openden we de dag met elkaar om 9.00 met koffie en een broodje. Daarnaast hield de voorzitter een opening over psalm 121 omdat we ook zaterdag niet zonder Hem hoefden te doen. Na een aantal mededelingen was het zover om klaar te gaan staan en af te gaan tellen.

Om klokslag 9.30 ging het hek open en stormden de fanatiekelingen het plein op. De hele ochtend was het overal erg druk en dus was het zo 12.00. Om 12.00 was het tijd voor de verloting en het opbod. Er werden 5 lootjes getrokken en er werden 10 dingen geveild. Zo was er bijvoorbeeld een overnachting in een B&B, een jaar lang gratis pizza en een Delfts blauw bordje van de Hervormde kerk in Wilnis, waar men op kon bieden. Ondertussen ging de verkoop nog steeds door. De hamburgers en de wafels waren dan ook al rond 14.00 op en moesten we veel mensen teleurstellen. Om 15.00 was het toen alweer tijd om de rommelmarkt te sluiten en op te gaan ruimen. Dit ging een stuk sneller dan het opbouwen, dus waren we rond 18.30 zo goed als klaar. Ondertussen was de penningmeester samen met nog een aantal mensen nog steeds druk bezig met geld tellen en het kasboek bijwerken, om de opbrengst te berekenen.

Om 21.00 was het dan zo ver, de penningmeester maakte ,bij de borrel, met grote blijdschap bekend dat we dit jaar een recordopbrengst gehaald hebben van €20.615,50 voor het Food for Life project in Malawi van de stichting Charity. We kijken dan ook met veel dankbaarheid terug op deze dag!

Rommelmarktbestuur Wilnisse Rommelmarkt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *