Het FFL project helpt de boeren in Malawi maïs te verbouwen met een betere opbrengst. Dit project richt zich op voedselzekerheid en economische zelfstandigheid.

Food for Life

Menu

Zoveel te doen daar!

Samen met Jan van Werven, directeur onroerend goed en projectontwikkeling bij Van Werven, reisde Bo Teerling in 2015 twee weken af naar Malawi. Jan van Werven stond jaren aan het roer van familiebedrijf Van Werven uit Oldebroek. Bo Teerling deed een beroep op de jarenlange ervaring van Van Werven om maximaal rendement uit je compost halen. Jan besloot om mee te reizen naar Malawi en daar zag hij voor zoveel dingen al gelijk een oplossing. In twee weken tijd spraken ze met 1.000 boeren die Jan adviseerde onder andere over het maken van compost. “Ik wou eerst eigenlijk niet naar Malawi
gaan”, aldus Jan. “Ik dacht dat ik beter geld kon doneren in plaats van uit te geven aan zo’n reis. Maar achteraf heb ik geen spijt. Ik heb écht het idee dat ik wat heb kunnen betekenen. We hebben elke
dag nuttig besteed.” Het belangrijkste wat boeren in Malawi nodig hebben is kennis. Maar zonder geld krijg je de kennis daar ook niet.

Wat Jan van Werven het meest heeft geraakt, is de hongersnood. “In twee weken tijd is drie keer een afspraak afgezegd, omdat er iemand aan de honger was overleden. Het verschil tussen arm en
rijk is hier ook heel groot. En toch: de mensen waren blij. Ze zingen, danken de Heer en dansen. Ik juich het werk van The art of Charity toe en ik verwacht dat deze mensen op termijn het zonder onze hulp
kunnen redden.”